IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

За трета поредна година стартира кампания "Без дрога на пътя: Последната магистрала!"

bez dorga EKRAN 2023За трета поредна година Община Варна, дирекция „Превенции” организира кампания „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, насочена към превенция на шофиране след употреба на наркотични вещества. Тя ще продължи до края на месец юни.

Основна цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки, чрез призив за разумно, отговорно и толерантно поведение на пътя.

Традиционни партньори са ОД на МВР-Варна, сектор „Пътна полиция“, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП, Областен съвет на Български Червен кръст – Варна, Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и РПУ –та на територията на всички общини в област Варна, районни кметства, бензиностанциите на Шел България ЕАД на територията на град Варна, застрахователна компания Либра, Офис елемент ООД, автомивки, Икономически университет – Варна, Медицински колеж към Медицински университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“; Технически университет – Варна, Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", ВВМУ "Никола Йонков Вапцаров",  единадесет училища с изградени училищни превантивни клубове (I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия,  МГ „Д-р П. Берон“, Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров",  Варненска търговска гимназия “Георги Стойков Раковски“, Професионална гимназия по икономика „д-р Иван Богоров“, ПГГСД „Н. Хайтов“)

В рамките на кампанията се предвиждат различни активности: чрез партньорите ще се разпространяват разнообразни материали с посланията на кампанията (стикери, ароматизатори, силиконови гривни с посланието на кампанията, подложки за напитки, плакати, бележници с превантивно послание, сенници за автомобили, тениски и др.);доброволци от училищните превантивни клубове към дирекция „Превенции“ ще провеждат информационни сесии сред връстници по теми свързани с употребата на наркотични вещества; професионалисти ще запознаят младите хора с правните последствия от шофиране в нетрезво състояние; видео материали ще се разпространяват в социалните мрежи и на страницата на дирекция „Превенции“; електронни табла ще излъчват посланието на кампанията на различни места в града; доброволци от Градския превантивен клуб ще участват в акции, реализирана от сектор "Пътна полиция", ОД на МВР - Варна по Закона за движение по пътищата, като раздават материали на спрените шофьори и им отправят послания за разумно, отговорно и толерантно поведение на пътя и др.

Web Analytics