IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартира кампания "Пазя себе си, пазя и теб!"

За четиринадесета поредна година Община Варна – Дирекция Превенции, съвместно с РЗИ и организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН организират АНТИСПИН кампания през м. февруари, като част от Националната АНТИСПИН кампания. Кампанията се провежда на училищно и градско ниво и ще се реализира от доброволци от превантивните клубове към дирекция „Превенции“, от Асоциацията на студентите медици в България-Варна,от БМЧК, медицински специалисти от РЗИ, от Медицински университет- Варна, сътрудници от Сдружение „Съучастие“.

Под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ в продължение на една седмица ученици-доброволците от превантивните клубове към дирекция „Превенции“ ще провеждат информационни кампании, презентации и  обучителни сесии по връстников подход в своите училища - Първа езикова гимназия, Трета природоматематическа гимназия „Акад. Методий Попов“, Четвърта езикова гимназия „Фр. Жолио-Кюри“, Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“, Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“, Професионална техническа гимназия-Варна, Варненска търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“, Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, Медицински колеж.

На 14 февруари ще се проведат множество инициативи онлайн в https://www.facebook.com/prevencii и https://www.instagram.com/prevencii/, както и в дигиталната обучителна платформа на дирекция „Превенции“ www.p2prevention.bg

В youtube канала на дирекция „Превенции“ p2prevention може да се видят специално подготвени от доброволците на Градски превантивен клуб обучителни видеа.

На 15 февруари в кв. „Максуда“ от 10 до 14ч. ще се проведе кампания за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В и хепатит С, в мобилен медицински кабинет.

Градска информационна кампания и възможност за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В и С  ще се проведе и на 17 февруари от 17 до 20ч. в Делта планет мол, където над 30 доброволци към дирекция „Превенции“ и АСМБ-Варна ще предоставят информационни материали на посетителите.

Web Analytics