IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартира кампанията по повод на Международния ден за безопасен интернет

На 7-ми февруари, дирекция „Превенции“, Община Варна стартира кампанията „Безопасен интернет“ по повод на Международния ден за безопасен интернет отбелязван в повече от 140 държави. Тя ще продължи до края на месец февруари и ще се проведе в училищна и онлайн среда. Целта е да се повиши информираността на младите хора, за това как да използват безопасно „мрежата“.

На страницата на дирекция „Превенции“, във Facebook е публикувана информация за кампанията както и линк към въпросник, публикуван в дигиталната платформа за превенция на рисковото поведение p2prevention.bg. В нея всеки може да отговори на въпроси свързани с ежедневното използване на интернет и да разбере до колко познава добрите практики за сърфиране в мрежата. Всеки въпрос е последван от полезна информация за това как да се предпазим.

Въпросникът може да бъде достъпен от следния линк:

https://p2prevention.bg/quiz-game/4

Доброволци към дирекция „Превенции“, Община Варна ще преминат онлайн обучение на тема „Превенция на кибертормозът“. В периода на кампанията същите доброволци ще представят наученото по темата в училище пред свои съученици по метода „Връстници обучават връстници“.

Онлайн обучение ще преминат и студенти от Медицински колеж – Варна, членове на студентските превантивни клубове, на тема „Дигитални инструменти за превантивна работа“. Целта на обучението е участниците да развият умения за изготвяне на превантивно-информационни материали в електронен формат. Освен това те ще придобият знания и умения за това как да провеждат превантивни обучения в онлайн среда.

Лектор на обученията е Николай Кърджиев – ст. експерт „Училищна превенция“ в дирекция „Превенции“.

За варненските гимназии, партньори на дирекция „Превенции“ са предвидени превантивно-информационни материали: гривни, наръчници и плакати. На плакатите са визуално съпоставени безопасния начин за използване на интернет както и опасностите които крие. Двете страни на плаката съдържат по един QR код, който ще отвежда учениците към сайта на дирекция „Превенции“ - prevencii.com в раздел „Безопасен интернет“, за да научат повече по темите „Опасности“ и „Как да се предпазим?“.

Web Analytics