IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Проведе се общинска лятна АНТИСПИН кампания

за статията 3Под мотото „Пазя себе си, пазя и теб!“ успешно се проведе общинската лятна АНТИСПИН кампания. За дванадесета година тя беше организирана от дирекция „Превенции“, Община Варна. В кампанията участваха 32 доброволци – обучители на връстници от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“. Със своите идеи по време на практическо обучение, младите хора обогатиха кампанията с интересни инициативи. Със съдействието на сътрудниците от Сдружение „Иноватор“ бе записано и популяризирано обучително видео (https://www.youtube.com/watch?v=nZlDHkaLtu8) В него Дария Великова, доброволец към дирекция „Превенции“ по интересен и достъпен начин запознава зрителите с най-важната информация, която младите хора трябва да знаят за последиците от рисковото сексуално поведение и как да се предпазват от тях.

Новото тази година беше интерактивната игра „Анонимни съвети“. Гражданите и гостите на града имаха възможност да задават анонимно своите въпроси, свързани с рисковото сексуално поведение, в специално изработена кутия, отговор на които получиха във Facebook страницата на кампанията “Пазя себе си, пазя и теб” -#ЗаЕдинПриятелПитам.

По време на кампанията доброволците бяха разпределени в 4 мобилни екипа и 2 информационни пункта. В историческата част на Морската градина и пространството около пл. „Севастопол“ участниците предоставяха превантивни материали, информираха и консултираха млади хора за последиците от рисковото сексуално общуване и начините за предпазване от сексуално предавани инфекции. На информационните пунктове десетки граждани се включиха във викторина с награди. В хода на кампанията доброволците достигнаха до над 1000 варненци и гости на града. Важен елемент от кампанията беше безплатното и анонимно консултиране и тестване за ХИВ. В мобилния медицински кабинет, със съдействие на сътрудниците от Сдружение „Съучастие“ 25 млади хора се изследваха и узнаха своя ХИВ-статус.

Дейностите по кампанията бяха популяризирани чрез социалните мрежи Facebook, Instagram и Tik Tok.

Снимки от кампанията може да видите тук!

Web Analytics