IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартира кампания Без дрога на пътя: "Последната магистрала“

bez dorga 1За втора поредна година Община Варна, дирекция „Превенции” организира кампания „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, която е насочена към превенция на шофиране след употреба на наркотични вещества. Инициативата ще продължи до края на м. юли.

Основна цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки, чрез призив за разумно и отговорно поведение на пътя.

Партньори са ОД на МВР-Варна, сектор КАТ, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Местните комисии за борба с противообщестсвените прояви на малолетните и непълнолетните и РПУ –та на територията на всички общини в област Варна, Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП, Областен съвет на Български Червен кръст – Варна, районни кметства,  дирекция „Социално подпомагане“ – Варна с нейните 13 подразделения на територията на град Варна, бензиностанциите на Шел България ЕАД и Лукойл България на територията на град Варна, застрахователна компания Либра, Офис елемент ООД, автомивкa, варненски университети, дванадесетте училища с  изградени училищни превантивни клубове и танцов център „Creators”.

В периода на кампанията, доброволци от училищните превантивни клубове  към дирекция „Превенции“ ще проведат обучителни сесии пред свои връстници на тема „Рискове при шофиране след употреба на наркотици и алкохол“. Специално изработена рамка за профилна снимка и видео материали ще се разпространяват в социалните мрежи и на страницата на дирекция „Превенции“.

По време на инициативата билбордове и електронни табла ще излъчват посланието на кампанията и ще се разпространяват разнообразни материали, чрез офисите на партньорите.

Професионалисти ще запознаят младите хора с правните, здравните и социалните последствия от употребата на наркотични вещества на нарочни срещи.

Доброволци от Градския превантивен клуб ще участват в акция, реализирана от сектор "Пътна полиция", ОД на МВР - Варна по Закона за движение по пътищата, като раздават материали на спрените шофьори и им отправят послания за разумно, отговорно и толерантно поведение на пътя.

Web Analytics