IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Започва кампания „Заедно за по-добър интернет!“

bI 2019Община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с Националния център за безопасен интернет, за поредна година организира кампания по повод Международния ден за безопасен интернет. По инициатива на Европейската комисия от 2004 г., вторият вторник на месец февруари е ден, в който вниманието на широката общественост е насочено към необходимостта от обединяване на усилията за по-сигурна онлайн среда за децата и младите хора, които да могат отговорно и безопасно да ползват възможностите на интернет и мобилните устройства.

Тази година денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан на 5 февруари под мотото „Заедно за по-добър интернет!“. Общинската политика за превенция на рисковете сред децата и младите хора в интернет-пространството, осъществявана от дирекция „Превенции”, е базирана на разбирането, че непрекъснатият достъп до онлайн пространството и поддържането на активен социален живот в него е съвсем естествен процес. Младите хора споделят, търсят информация, формират мнение и поведение, предимно в контакт с връстниците си както на живо, така и онлайн.

Untitled

Партньори в кампанията са 10 варненски гимназии, в които има разкрити Училищни превантивни клубове, работещи по метода „връстници обучават връстници“: Първа езикова гимназия, IV ЕГ „Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ „Акад. М. Попов“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р П. Берон“, Варненска търговска гимназия „Г.С. Раковски“, 

Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“.

В рамките на кампанията доброволци от превантивните клубове ще изнесят сесии по темата в своите училища.

По време на кампанията ще бъдат разпространени информационни материали: Наръчници „Другият речник за интернет…“, стикери, гривни и плакати.Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан и в интернет пространството. В сайта на Националния център по безопасен интернет както и в сайта и фейсбук страницата на дирекция „Превенции“ ще бъдат разпространени видео материали, в които обучени киберскаути дават съвети как да се предпазим от опасностите в интернет.

Web Analytics