IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Стартират дейностите по кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация

223Местната комисия за борба с трафика на хора и Дирекция „Превенции“ – Община Варна, съвместно с Националната комисия за борба с трафика на хора, стартира ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

Тя ще се проведе в периода март – май 2018 г. и ще премине под мотото: „По-добре информиран, отколкото експлоатиран“

Партньори в кампанията са: Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, Бюро по труда – Варна, ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

Целите на кампанията са информиране на деца и младежи в училищна възраст, представители на уязвими групи, за рисковете, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация.

В рамките на кампанията, на 07 и 08.03.2018 г., ще се проведат информационни срещи в СУ “Любен Каравелов“ – гр.Варна и СУ “Васил Левски“ – гр.Вълчи дол, на които, ученици от уязвими групи ще бъдат информирани, че щедрите обещания за бързи пари в чужбина могат да се окажат капан. Ще се сформират фокус-групи, в които заедно с доброволци, подпомагащи дейността на МКБТХ – Варна, ще обсъдят идеи за създаване на информационни материали по проблемите, свързани с трафика на хора, с цел трудова експлоатация. Снимки може да видите тук!

В периода 26–28.03.2018 г. в гр.Велико Търново четири деца от проведените фокус-групи и четири доброволци от училищните превантивни клубове ще вземат участие в ежегодната „Академия за доброволци“, организирана от НКБТХ, съвместно с фондация „Ханс Зайдел“. В Академията участниците ще придобият и доразвият презентационните си умения, уменията си за работа в екип и обучаване на връстници.

От 16 до 27 април във варненските гимназии, с разкрити превантивни клубове, доброволци ще организират информационна кампания в училищните общности, за рисковете от попадане в трафик на хора, с цел трудова експлоатация.

Web Analytics