IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Приключи инициативата „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните– 2015 г”

За поредна година Местните комисии за БППМН на територията на Община Варна проведоха информационна кампания „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните– 2015 г”, като мероприятията преминаха при много добра организация.

        По традиция партньори на МКБППМН в осъществяване на инициативата бяха ОД на МВР – Варна и варненски общински и държавни училища.

В кампанията се включиха 39 училища. Обхванати бяха деца от първи до единадесети клас.

В инициативите участие взеха специалисти от комисиите, всички инспектори ДПС, председатели на училищни комисии, ръководители на превантивни клубове, както и ученици доброволци, обучаващи по метода „връстници обучават връстници”.

Целите на кампания бяха постигнати, чрез провеждане на тематични лекции свързани с ранна превенция сред подрастващите, разширяване информираността на децата и популяризиране дейността на Местната комисия, Центровете и консултативните кабинети за социална превенция и Детска педагогическа стая.

Бяха проведени лекции, беседи, презентации по ЗБППМН, тематични часове на класа, открити педагогически съвети с участие на родители, посещения на Центровете и консултативните кабинети за социална превенция, районните полицейски управления, с цел запознаване с дейността им, конкурси за стихотворение, разказ и есе, конкурси за рисунка и колаж, спортни прояви - турнири по футбол, волейбол и скаутски игри.

Тази година в „Откритите дни на МКБППМН” се включиха повече от 3700 деца, над 240 учители, 162 родители и 48 специалисти от МК. За всички участвали деца ОКБППМН беше осигурила награди – дипляни, книгоразделители, шапки, тениски, цветни химикали, ключодържатели, значки и др. Снимки от инициативата може да видите тук!

Web Analytics