IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Инициатива „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - 2015“

tolerant 1От 15 до 30 април 2015 г. във всички райони на община Варна, включително и в кметствата Каменар и Тополи ще се проведе традиционната инициатива „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“.

Целта е да се запознаят възможно най-широк кръг от ученици, учители и родители със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, с дейността на местните комисии за БППМН и с дейността на центровете и кабинетите за социална превенция на територията на община Варна. 

Акцентът в тазгодишната кампания са проявите на агресия в училище и начините за справяне с нея. Специалисти ще призовават за толерантно отношение към околните и търпимост.

111

В рамките на инициативата всяка местна комисия е предвидила различни дейности, чрез които да популяризира спецификата на своята работа. Екипите по райони (местни комисии и обществени възпитатели) са обмислили различни методи и подходи за запознаване на ученическата общност с дейността по Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. В активностите по райони участие ще вземат и ученици – доброволци от училищните превантивни клубове и от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“, които по метода „връстници обучават връстници” ще предоставят информация  за опасностите в обществото и начини за справяне с тях.

В инициативата „Открити дни на местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“ ще се включат ученици от 39 варненски училища от 1 до 12 клас.

За всички участници в кампанията Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е подготвила материали (дипляни, кногоразделители, ключодържатели, значки, химикали, тениски и шапки).

Дейностите по кампанията се осъществяват в партньорството с Областната дирекция „Полиция“ и варненските училища.

Програмата на инициативата може да видите тук!

Web Analytics