IMG_6876.jpg
ssaskk.jpeg
DSCN34471.jpeg
sn11.jpeg
DSCN2725.jpeg
IMG_6313.jpg
IMG_20190618_1057261.jpeg
IMG_6813.jpg
IMG_6923.jpg
IMG_6824.jpg
IMG_6918.jpg
IMG_6171.jpg
IMG_6812.jpg
IMG_0493.JPG

Kампания „Сърфирам безопасно!“

КАМПАНИЯ НА ОБЩИНА ВАРНА, ДИРЕКЦИЯ „ПРЕВЕНЦИИ“ ПО ПОВОД

10 ФЕВРУАРИ 2015 Г. - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

pic1За пореден път международната общност отбелязва Деня за безопасен интернет. Тази година това е 10 февруари.

Община Варна, дирекция „Превенции“ по повод Деня за безопасен интернет, традиционно организира инициативи, насочени към децата и младите хора.

Дирекция „Превенции“ се вслуша в гласа на младите хора и основен акцент в тазгодишната ни кампания е електронното послание - „Сърфирам безопасно!“ на Градския и Училищните превантивни клубове към дирекцията (от Първа езикова гимназия, III ПМГ „Акад. М. Попов“, IV-Езикова гимназия, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, ПТГ, МГ „Д-р П. Берон“ и НГХНИ „К. Преславски“)

Членовете на превантивните клубове към дирекция „Превенции“ ще разпространяват това послание онлайн в социалните мрежи, сред свои приятели, връстници, родители, учители и др. с поканата да се присъединят към призива им за разумно и отговорно ползване на интернет.

Електронното послание ще се разпространява във Фейсбук – в страницата на дирекция „Превенции“, както и от личните профили на доброволците от Градския и Училищните превантивни клубове.

 

Заедно с това, в своите училища и в училища, от които са получили покани, доброволците от превантивните клубове ще проведат сесии по метода „Връстници обучават връстници“, предавайки своите знания, умения и опит за безопасно сърфиране в мрежата и ползване на интернет пространството за обучение, забавление и общуване, без рискове от онлайн заплахи, онлайн насилие, кражби на профили, нарушаване на онлайн репутацията и т.н.pic2

На варненски училища-партньори в различни превантивни програми на дирекция „Превенции“, са предоставени материали по темата за отбелязване на Деня за безопасен интернет в часа на класа.

Материали, в помощ на доброволците от превантивните клубове, учители и родители, за отбелязване на Деня за безопасен интернет, могат да се изтеглят от този линк! Материалите са предоставени от Националния център за безопасен интернет.

Web Analytics