111     Община Варна, дирекция „Превенции“, за седма  поредна година организира кампания за превенция на рисковото сексуално поведение по повод 14 февруари – Международен ден на влюбените. Кампанията ще се проведе от 11 до 14 февруари 2015 г.

         Мотото на тазгодишната АНТИСПИН кампания - „Животът е безценен”, поставя основен акцент върху предизвикателствата на рисковото сексуално общуване.Целта е да се повиши мотивацията на младите хора за отговорно поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве и предпазване от болести предавани по полов път.

     Дейностите по кампанията ще се реализират от специалисти и доброволци от: дирекция „Превенции“, Градски превантивен клуб и клубове за превенция на рисковото поведение към 7 варненски гимназии; Регионална здравна инспекция – Варна.

На 11 и 12 февруарив Младежки дом ще се проведе обучение по превенция на рисковото сексуално поведение, предназначено за ученици от 8-те и 9-те класове от 7 варненски училища.

На 12 и 13 февруари доброволци от училищните превантивни клубове от 7 варненски гимназии ще участват в разнообразни инициативи: обучителни сесии с връстници, презентации, дискусии; ще бъдат изработени информационни постери и раздадени превантивни образователни материали.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok