КАМПАНИЯ НА ОБЩИНА ВАРНА, ДИРЕКЦИЯ „ПРЕВЕНЦИИ“ ПО ПОВОД

10 ФЕВРУАРИ 2015 Г. - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

pic1За пореден път международната общност отбелязва Деня за безопасен интернет. Тази година това е 10 февруари.

Община Варна, дирекция „Превенции“ по повод Деня за безопасен интернет, традиционно организира инициативи, насочени към децата и младите хора.

Дирекция „Превенции“ се вслуша в гласа на младите хора и основен акцент в тазгодишната ни кампания е електронното послание - „Сърфирам безопасно!“ на Градския и Училищните превантивни клубове към дирекцията (от Първа езикова гимназия, III ПМГ „Акад. М. Попов“, IV-Езикова гимназия, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, ПТГ, МГ „Д-р П. Берон“ и НГХНИ „К. Преславски“)

Членовете на превантивните клубове към дирекция „Превенции“ ще разпространяват това послание онлайн в социалните мрежи, сред свои приятели, връстници, родители, учители и др. с поканата да се присъединят към призива им за разумно и отговорно ползване на интернет.

Електронното послание ще се разпространява във Фейсбук – в страницата на дирекция „Превенции“, както и от личните профили на доброволците от Градския и Училищните превантивни клубове.

 

Заедно с това, в своите училища и в училища, от които са получили покани, доброволците от превантивните клубове ще проведат сесии по метода „Връстници обучават връстници“, предавайки своите знания, умения и опит за безопасно сърфиране в мрежата и ползване на интернет пространството за обучение, забавление и общуване, без рискове от онлайн заплахи, онлайн насилие, кражби на профили, нарушаване на онлайн репутацията и т.н.pic2

На варненски училища-партньори в различни превантивни програми на дирекция „Превенции“, са предоставени материали по темата за отбелязване на Деня за безопасен интернет в часа на класа.

Материали, в помощ на доброволците от превантивните клубове, учители и родители, за отбелязване на Деня за безопасен интернет, могат да се изтеглят от този линк! Материалите са предоставени от Националния център за безопасен интернет.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok