2014-09-18-206На 18.09.2014 г. представители на дирекция „Превенции“, Община Варна участваха в експертна среща по проектLOCALPASS, финансиран от генерална дирекция „Правосъдие“ на Европейската комисия, насочен към намаляване употребата на психоактивни вещества и вредното им влияние. Водеща организация по проекта е Novadic-Kentron (Холандия). Община Варна, дирекция „Превенции“ е партньор в проекта, редом с Община Агуеда (Португалия), Община Бреда (Холандия), Община Емилия-Романа (Италия). Координатор на проекта за България е сдружение „Наш свят“.

2014-09-18-214

Резултатите и анализите по проекта досега, съобщени на срещата, показват, че на местно ниво най-бързо идентифицират новите тенденции в употребата на наркотици, служби и специалисти, работещи на терен – социални работници, полицаи, спешна помощ. Като ефективни методи за откриване на новите тенденции в употребата на психоактивните вещества, бяха посочени когато наблюдаващите са били на същото място с употребяващите; информация в интернет; лаборатории, в които се правят анализи на новите субстанции.

Представител от водеща организация по проекта презентира и предстоящите дейности, след което д-р Б. Станчев, гл. експерт в дирекция „Превенции“, представи основните направления от общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора; механизмите на взаимодействие с институции и организации, изграждащи местната система за идентифициране, насочване и интервенции; профила на лицата с проблемна употреба на наркотици във Варна, както и програмите на дирекция „Превенции“, осъществявани превантивно и в отговор на тенденциите на местно ниво.

Срещата се проведе в Превантивен център „Младост“ към дирекция „Превенции“.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok