vinil 30.07В изпълнение на Националната програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите, и по повод 30 юли, Mеждународен ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна съвместно с Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Варна, Дирекция „Превенции“, Община Варна организира семинар за професионалисти на тема: „Съвременни заплахи В Интернет – рискове и възможности на виртуалното пространство, в контекста на престъплението трафик на хора“.

Участие взеха 65 представители на МКБТХ Варна (Местна комисия за борба с трафика на хора), МКБТХ Русе, ОКБППМН (Общинска комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни) от Варна, областта и страната, зам. кметове на общини от област Варна, инспектори ДПС при ОД МВР Варна и обществени възпитатели.

Целите на събитието са: Запознаване с аспектите на трафика на хора. Какви са рисковете за децата от въвличане в трафик на хора през Интернет. Как да разпознаваме рисково поведение и ситуация на трафик и експлоатация на дете. Как да надграждаме безопасното поведение на деца в интернет? Родителите като наши партньори – как да взаимодействаме успешно с тях.

Лектори бяха Антоанета Василева – представител на България в Групата експерти за борба с трафика на хора към Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора и експерт към Националния център за безопасен интернет и Ралица Михайлова – експерт към Националния център за безопасен интернет. Снимки от събитието може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok