vinil 30.07В изпълнение на Националната програма за предотвратяване и противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите, и по повод 30 юли, Mеждународен ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафика на хора – Варна съвместно с Общинската комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни – Варна, Дирекция „Превенции“, Община Варна организира семинар за професионалисти на тема: „Съвременни заплахи В Интернет – рискове и възможности на виртуалното пространство, в контекста на престъплението трафик на хора“.

Участие взеха 65 представители на МКБТХ Варна (Местна комисия за борба с трафика на хора), МКБТХ Русе, ОКБППМН (Общинска комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни) от Варна, областта и страната, зам. кметове на общини от област Варна, инспектори ДПС при ОД МВР Варна и обществени възпитатели.

Целите на събитието са: Запознаване с аспектите на трафика на хора. Какви са рисковете за децата от въвличане в трафик на хора през Интернет. Как да разпознаваме рисково поведение и ситуация на трафик и експлоатация на дете. Как да надграждаме безопасното поведение на деца в интернет? Родителите като наши партньори – как да взаимодействаме успешно с тях.

Лектори бяха Антоанета Василева – представител на България в Групата експерти за борба с трафика на хора към Конвенцията на Съвета на Европа за борба с трафика на хора и експерт към Националния център за безопасен интернет и Ралица Михайлова – експерт към Националния център за безопасен интернет. Снимки от събитието може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.