61564553 336078623748915 3078618277006540800 nДнес в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от Община Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Състезанието бележи начало на лятната ваканция на децата и е заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училище“, стартирала на територията на ОД на МВР - Варна през 2001 година. То е единствено по рода си в страната.

В рамките на два часа над 250 ученици от пети клас на 10 варненски училища мериха сили, забавляваха се и печелиха награди.

Инициативата представи акцентите в дейността на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата в Община Варна. Чрез състезателните игри се обобщиха постигнатите резултати в работата с учениците, създаде се много настроение на участниците с разнообразните игри, награди и изненади; напомни им да са разумни по време на така желаното от тях лято.DSCN3265

       С участието си в игрите децата демонстрираха познанията си, че могат да играят безопасно през лятото, да реагират в опасни ситуации и знаят правилата за движение по пътищата. В помощ им бяха инспекторите от детската педагогическа стая, полицейски инспектори и полицаи от сектор „Пътна полиция“.

Водени от идеята, че децата трябва да растат здрави, щастливи и подготвени за справяне с опасните ситуации, които ги заобикалят ежедневно, дирекция „Превенции“ осигури чудесни награди, които да направят летните дни по-пъстри и по-забавни.

Като специални гости на състезанието присъстваха ръководители на общинската администрация, ОД на МВР, Дирекция „Социално подпомагане“ и други.  Снимки от състезанието може да видите тук!                    

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok