От 1056866494 270293137254139 1813194085515657216 n до 12 април в град Бургас се провежда IX- та Национална Академия за доброволци, в изпълнение на Националната програма за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2019 г.

Организатори на инициативата са Националната комисия за борба с трафика на хора, Фондация "Ханс Зайдел" и Местната комисия за борба с трафика на хора в гр. Бургас.

Академията за доброволци предоставя възможност на младите хора, подпомагащи дейностите по превенция на Местните комисии за борба с трафика на хора, да придобият и доразвият презентационните си умения, уменията си за работа в екип и обучаване на връстници, както и познанията си по темата „трафик на хора“ и проблемите, свързани с това явление.

Тази година в Академията основен акцент е безопасен Интернет, в контекста на риска от попадане в трафик на хора. Целта е доброволците самостоятелно да умеят да разпознават рисковете в Интернет, да овладяват стратегии за справяне с тях, да познават съществуващите възможности за помощ и докладване, както и да предадат знанията си на други млади хора.

В Анти-трафик Академията участие вземат общо 59 деца от Местните комисии в градовете Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен и Русе. От страна на Местната комисия за борба с трафика на хора във Варна се включиха 6 ученици-доброволци от Училищните превантивни клубове работещи по метода „връстници обучават връстници“.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok