19024603 1723604921000975 199709753 o

Днес, 08.06.2017 г. (четвъртък), в зала „Пленарна“ на Община Варна, за петнадесета поредна година се проведе състезанието – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

Организатори на събитието бяха дирекция „Превенции“, Община Варна, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (ОКБППМН) и Областна дирекция на МВР (ОД на МВР) – Варна.

Инициативата представя превантивната работа на специалистите от системата за превенция на асоциалното поведение на децата в Община Варна.

Официални гости на състезанието-викторина бяха: Константин Томанов – секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените

19073401 1723589484335852 1228425917 o

 прояви на малолетните и непълнолетните, Десислава Цанкова и Петър Петров – инспектори в сектор детска престъпност към ГД „Национална полиция“, комисар Цветан Пировски – началник отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР-Варна, представители на Варненска районна прокуратура, Областна служба „Изпълнения на наказанията“, представители на Държавната агенция за закрила на детето, секретари на местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на територията на Община Варна и от страната, инспектори детска педагогическа стая и учители.

 

Участници в тазгодишното състезание бяха петокласниците от 10 варненски училища - Средно училище „Димчо Дебелянов“, Основно училище „Цар Симеон I“, Основно училище „Захари Стоянов“, Основно училище „Ангел Кънчев“, Средно училище „Гео Милев”, Основно училище „Добри Чинтулов“, Основно училище „Стоян Михайловски“, Средно училище „Любен Каравелов“, Основно училище „Панайот Волов“ и Частно средно училище  „Юрий Гагарин"-СОК Камчия

Състезанието бе открито от г-н Тодор Иванов – зам.-кмет на Община Варна, който поздрави децата за техните усилия в усвояване на знания и умения в училище през изминаващата учебна година; пожела им весело и безопасно лято и успешно представяне в игрите на състезанието.

Основната цел на състезанието е преди началото на лятната ваканция децата да си припомнят и покажат своите знания за безопасно ползване на интернет; правилата за движение по пътищата; правилата за опазване на личните данни; за сигнализиране при опасности; за познаване на институциите, където биха могли да търсят помощ. С предварителната подготовката на децата по посочените теми през учебната година са били ангажирани местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във всички райони на община Варна, инспекторите детска педагогическа стая, районните инспектори, учители, класни ръководители.

В продължение на два часа над 250 ученици от пети клас участваха в игрите на състезанието – въпроси по закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и закона за закрила на детето; тематична кръстословица; подреждане на пъзели (пътни знаци), попълване на „електронна листовка“ и др. Във всички игри помощници на децата бяха инспекторите детска педагогическа стая и районните инспектори. За демонстрираните знания и умения във викторината, участниците бяха отличени с награди от Община Варна.Снимки от проявата може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok