ne shofiram pilЗа девета поредна година Община Варна, дирекция „Превенции” организира кампания „Не шофирай, ако си пил!”. Кампанията е насочена към различни групи млади хора - ученици, студенти и към цялото общество. Предвидените дейности целят опазване живота и здравето на младежите, техните най-добри приятели, връстници и близки.

Основна целева група на кампанията са учениците, завършващи училище, затова тази година дейностите на кампанията в училищата започват през месец април и ще продължат до 31 май 2017 г.

Кампанията „Не шофирай, ако си пил!“ се организира от Община Варна, дирекция „Превенции“ в партньорство с ОД на МВР – Варна, сектор „Пътна полиция“; седем варненски средни училища; Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП; Икономически университет – Варна; Медицински университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“; Технически университет – Варна, Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", Лукойл България ЕООД; Застрахователен брокер Либра; автомивка „Релакс” и Офис Елемент ООД.

 

В рамките на кампанията са предвидени следните дейности: прожекция на тематични филми; провеждане на дискусионна среща между ученици и представител от Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП; демонстрации с алко-очила; раздаване на материали на кампанията - стикери с надпис „Не шофирам пил!”, бележник с превантивно послание, силиконови гривни с надпис „Не шофирам пил!” и отправяне на апел към абитуриентите в последния учебен час за разумно поведение на пътя.

На градско ниво кампанията предвижда реализиране на следните дейности:

- разпространение на стикери и гривни с надпис „Не шофирам пил!” чрез гишетата на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР;

- разпространение на стикери, гривни и ароматизатори за кола с надпис „Не шофирам пил!”, чрез обектите и офисите на всички партньори;

- популяризиране на кампанията чрез три билборда, разположени пред КАТ Варна, на бул. „Вл.Варненчик" (в непосредствена близост до МОЛ Варна) и на бул. „Христо Ботев” (преди Аспарухов мост), в периода 8 май – 4 юни. Посланието „Не шофирай, ако си пил!“ ще се излъчва и на трите електронни табла, намиращи се на пл. „Съединение“, пред Катедралата и Фестивален комплекс в периода 2-31 май.

На 22 май е планирано провеждането на инициатива от доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“. На ключови места с движение на млади хора доброволците ще раздават рекламни материали на кампанията и ще призовават за разумно и толерантно поведение на пътя.

Очакванията са по време на кампанията да бъдат достигнати над 10 000 ученици, студенти, абитуриенти и млади шофьори.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok