От 1 април 2017 г. единадесет неправителствени организации започват работа по проекти за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора. Проектите са финансирани от дирекция „Превенции“, Община Варна, в изпълнение на „Програма за финансиране на проекти на НПО за обща превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора”, част от „Програма за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора – 2017” на дирекция „Превенции”, приета с Решение 599-4(15)30.01.2017 г. на Общински съвет – Варна.

Проектните дейности са насочени към една или повече области на действие – превенция на употребата на наркотични и други психоактивни вещества, превенция на асоциалното поведение и правонарушенията сред деца и млади хора, превенция на рисково сексуално общуване и ХИВ/СПИН, превенция на трафика на хора и превенция на рисковете в интернет.

В изпълнение на програма „Варна-Европейска младежка столица – 2017 г.“, целевите групи по проектите са млади хора, на възраст между 15 и 34 години.

Заложените в проектите дейности ще се реализират за период от 7 месеца – от началото на м. април 2017 г. до края на м. октомври 2017 г.

Одобрените от експертната комисия (назначена от Кмета на Община Варна - Иван Портних, със заповед №0620/13.03.2017 г.), проекти са следните:

 1. Областен съвет на Български червен кръст - Варна, проект - „Помогни на приятел“.
 2. Сдружение „Модус Арт“, проект - „Младите срещу дрогата“ (конкурс за фотографска изложба-плакат).
 3. Асоциация на студентите медици в България, проект - „Превенция на рисково поведение в репродуктивна възраст“.
 4. Сдружение „Младежка инициатива за устойчиво развитие“, проект - „Изграждане на доброволчески младежки превантивен клуб“.
 5. Фондация „Толерантност“, проект - „Идентичност: младост и зависимости“.
 6. Сдружение „Наш свят“, проект - „Заедно срещу агресията – модел за превенция на насилие и булинг при деца и юноши“.
 7. Сдружение „Съучастие“, проект - „Превенция на рисковото поведение сред млади хора с рисково поведение чрез интерактивна работа с мобилна игротека“.
 8. Сдружение „НСАГП ХОРИЗОНТ“, проект - „Стъпки към успеха – помогни на другия“.
 9. Сдружение „Консенсус“, проект - „Здрави и красиви без риск“.
 10. Сдружение „Мога, Знам, Творя“, проект - „Разум срещу юмрук. Връстници към връстници за социалната и емоционалната интелигентност срещу агресията и насилието“.
 11. Сдружение „Споделено работно място – Варна“, проект: - „Безопасен интернет“.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok