111         Дирекция „Превенции”, Община Варна, съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН за девета поредна година организират АНТИСПИН кампания по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. Акцент на инициативата е превенцията и информираността на младите хора, относно ХИВ-инфекцията, както и изразяване на съпричастност към засегнатите от нея.

         Кампанията стартира на 29 ноември и ще продължи до 2 декември. Дейностите по кампанията ще се реализират от специалисти и доброволци от дирекция „Превенции“, Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция–Варна, Асоциацията на студентите по медицина-Варна, Студентските съвети на Медицински университет, Варненски свободен университет и Технически университет, Фондация „SOS – семейства в риск”.

Програмата включва:

  • Информационни кампании в осем варненски гимназии. Доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат обучителни сесии, ще раздават превантивни и образователни материали.
  • Кампания под мотото „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“ в Медицинския университет, Варненския свободен университет и в Техническия университет. Студенти-доброволци ще раздават превантивни и образователни материали, а желаещите да узнаят своя ХИВ-статус, ще могат да се изследват анонимно и безплатно в мобилни медицински кабинети по график: на 29 ноември от 11.00ч. до 13.00ч. - Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ – пред централната сградана 1 декември от 11.00 ч. до 13.00ч. - Медицински университет „Проф. д-р П.Стоянов“– пред Ректоратана 2 декември от 11.00ч. до 13.00ч. - Технически университет – пред Ректората.
  • Заключителна лекция в Медицинския университет на 1 декември от 18.30 ч. в Първа аудитория, на тема “Превенция на ХИВ/СПИН и професионалния риск при медицинските специалисти“. 

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok