Местната комисия за борба с трафика на хора, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и дирекция „Превенции“, Община Варна, организират серия от обучения за професионалисти за изграждане на мултидисциплинарно сътрудничество при работа по случаи на трафик на хора.

Участници в обученията са 30 професионалисти от общините от област Варна - представители на общински администрации, службите за социално подпомагане и закрила на детето, инспектори „Детска педагогическа стая“, Местни комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и други.

В рамките на обученията, участниците имат възможност да придобият актуална информация за трафика на хора и да се запознаят със структурата и функциите на Местната комисия за борба с трафика на хора. Основни акценти са Националния механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик на хора и възможностите за закрила и подкрепа на жертвите на трафик на хора. Заложен е отделен модул за света на жертвата, който има за цел да повиши чувствителността и съпричастността към жертвите на трафик.

Следващото обучение ще се проведе на 23.11.2016 г. (сряда) от 09:30 ч. в хотел „Бриз 2“. Обучители са представители на Местната комисия за борба с трафика на хора и НПО, ангажирани по проблема.

Събитието е част от програмата на кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok