1Община Врана, дирекция „Превенции“ и Общински съвет по наркотичните вещества – Варна, съвместно със Секретариата на Националния съвет по наркотичните вещества и Националния център по наркомании, организират Десета национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества.

Конференцията ще се проведе на 20и 21  октомври 2016 г. в хотел „Черно море“.

Целта на събитието е обмяна на знания и опит в областта на превенция на злоупотребата с наркотични вещества, както и повишаване компетенциите на специалистите от Общинските съвети по наркотичните вещества и превантивно-информационните центрове към тях в разработването и прилагането на превантивни програми.

Основните акценти на събитието са в посока:

  • Превантивни програми за работа в училищна среда;
  • Превантивни програми за индикативна и селективна превенция в общността;
  • Епидемиологични данни от изследвания, касаещи остри интоксикации след употреба на наркотични вещества;
  • Превантивните подходи и социалната работа сред деца в риск, настанени в институции и с младежи от маргинализирани групи.

В програмата на конференцията са включени презентации от Общинските съвети по наркотичните вещества от София, Благоевград, Русе, Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР.

Участници в конференцията са: Тодор Иванов – зам.-кмет на Община Варна и председател на Общинския съвет по наркотичните вещества – Варна; Светлана Коева – директор на дирекция „Превенции и зам.-председател на Общинския съвет по наркотичните вещества; представители на общинските дирекции „Образование“, „Социални дейности“, „Здравеопазване“ и УСКОР; експерти от Регионалното управление на образованието – Варна и от дирекция „Социално подпомагане“ – Варна; председатели на ПК в Общински съвет – Варна; прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратури – Варна; съдии от Окръжен и Районен съд - Варна; представители от ОД на МВР – Варна; представители на Националния съвет по наркотичните вещества и на Националния център по наркомании; председатели и секретари на Общинските съвети по наркотичните вещества от 28 общини в Република България; специалисти от ВМА-Варна и УМБАЛ „Св.Марина“ –Варна; предствители на образователни институции в града; професионалисти от неправителствени организации, доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“.

Специално участие във форума вземат:  д-р Пламен Попов – директор на Националния център по наркомании (НЦН) към МЗ; Венда Зидарова  - началник отдел „Наркотични вещества и съвети“ към МЗ и национален координатор по намаляване на търсенето на наркотични вещества; Светлана Йорданова – секретар на Националния съвет по наркотичните вещества; Виолета Богданова – директор на дирекция „Методологично ръководство и координация на дейностите по намаляване на търсенето на наркотици“ в НЦН.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok