2016-06-03-355Днес, 3 юни 2016 г., от 10.00 ч. в зала „Пленарна“ на Община Варна се проведе традиционното състезание – викторина „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“.

Организатори на събитието са Oбщина Варна, дирекция „Превенции“, Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Областна дирекция на МВР – Варна.

Официални гости на състезанието-викторина бяха: ст. комисар Даниел Пашов – директор на ОД на МВР – Варна; Марин Маринов – председател на Варненски районен съд; комисар Цветан Пировски – началник отдел „Криминална полиция“, ОД на МВР – Варна; представители на общинската и районните администрации; помощник-директори на участващите училища и др.

Участници в тазгодишното състезание бяха петокласниците от 10 варненски училища – ОУ „П. Волов“, ОУ „Черноризец Храбър“, ОУ „Ст. Караджа“, VІІІ СОУ „Ал. С. Пушкин“, ОУ „Цар Симеон І“, СОУ „Гео Милев“, ОУ „Д. Чинтулов“, ОУ „Антон Страшимиров“, Първо основно училище, ОУ „Христо Ботев“.

Състезанието бе открито от г-жа Светлана Коева – директор на дирекция „Превенции“, която поздрави децата за техните усилия в усвояване на знания и умения в училище през изминаващата учебна година; пожела им весело и безопасно лято и успешно представяне в игрите на състезанието.

Основната цел на състезанието е преди началото на лятната ваканция децата да си припомнят и покажат своите знания за безопасно ползване на интернет; правилата за движение по пътищата; правилата за опазване на личните данни; за сигнализиране при опасности; за познаване на институциите, където биха могли да търсят помощ. С предварителната подготовката на децата по посочените теми през учебната година са били ангажирани местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във всички райони на община Варна, инспекторите детска педагогическа стая, районните инспектори, учители, класни ръководители.

В продължение на два часа над 300 ученици от пети клас участваха в игрите на състезанието – въпроси по закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и закона за закрила на детето; тематична кръстословица; подреждане на пъзели (пътни знаци), попълване на „електронна листовка“ и др. Във всички игри помощници на децата бяха инспекторите детска педагогическа стая и районните инспектори. За демонстрираните знания и умения във викторината, участниците бяха отличени с награди от Община Варна. Снимки от състезанието може да видите тук!

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok