bilb-1 el.stenaЗа осма поредна година Община Варна, дирекция „Превенции” организира кампания „Не шофирай, ако си пил!”. Кампанията е насочена към различни групи млади хора - ученици, студенти и към цялото общество. Предвидените дейности целят опазване живота и здравето на младежите, техните най-добри приятели, връстници и близки.Тази година кампанията „Не шофирай, ако си пил!“ е част от инициативата „Варна – Младежка Европейска столица – 2017“.

Основна целева група на кампанията са учениците, завършващи училище, затова тази година дейностите на кампанията в училищата започнаха през месец март и ще продължат до 31 май 2016 г.

Кампанията „Не шофирай, ако си пил!“ се организира в партньорство с ОД на МВР – Варна, сектор „Пътна полиция“; седем варненски средни училища; Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП; Икономически университет – Варна; Медицински университет – Варна; Shell България ЕАД; Лукойл България ЕООД; Застрахователен брокер Либра; автомивка „Релакс” и Офис Елемент ООД.

До момента в четири училища (Първа езикова гимназия, Професионална техническа гимназия, IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“ и НГХНИ „К. Преславски) със зрелостниците са проведени информационни беседи от представители на ОД на МВР и Районна прокуратура.

На училищно ниво са предвидени и следните дейности: прожекция на тематични филми; провеждане на дискусионни срещи между ученици и представител от Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП; демонстрации с алко-очила; раздаване на материали на кампанията - стикери с надпис „Не шофирам пил!”, тефтери с превантивно послание, силиконови гривни с надпис „Не шофирам пил!” и отправяне на апел към абитуриентите в последния учебен час за разумно поведение на пътя.

На градско ниво кампанията предвижда реализиране на следните дейности:

- разпространение на стикери и гривни с надпис „Не шофирам пил!” чрез гишетата на сектор КАТ към ОД на МВР;

- разпространение на стикери, гривни и ароматизатори за кола с надпис „Не шофирам пил!”, чрез обектите и офисите на всички партньори;

- популяризиране на кампанията чрез три билборда, разположени пред КАТ Варна, на бул. „Ян Палах" (срещу Палах център) и на бул. „Княз Борис І”, комплекс ,,Бриз" в периода 9-22 май. Посланието „Дори една е много!“ ще се излъчва и на трите електронни табла, намиращи се на пл. „Съединение“, пред Катедралата и Фестивален комплекс в периода 3-31 май;

- разполагане на плакати с посланието на кампанията в сградите на всички партньори в кампанията.

Планирано е провеждането на съвместна инициатива от служители на сектор „Пътна полиция“ и доброволци от Градския превантивен клуб към дирекция „Превенции“. На ключови места с интензивен трафик на коли и движение на млади хора доброволците ще раздават рекламни материали на кампанията и ще призовават за разумно и толерантно поведение на пътя.

Очакванията са по време на кампанията да бъдат достигнати над 10 000 ученици, студенти, абитуриенти и млади шофьори.

 

 

 

 

Baner8

logo sport

Бисквитките ни улесняват при предоставянето на услугите ни. С използването на нашите услуги ни разрешавате да използваме бисквитки
Повече информация Ok